Színpadon a Telihold dalai

Színpadon a Telihold dalai

Cseh Tamás e hét csütörtökeste a veszprémi Petőfi Szín­házban csurig telt nézőtér elött mutatta be a baráttal kö­zösen írt, A telihold dalai című új estjét.
Húsz-egynéhány dal. Szé­pek, férfiasan érzelmesek, nai­vak, szerelmesek, szabad szájúak. Cseh Tamás és Bereményi Géza közös szerzeményei a leg­frissebbek. A dalok bereményisen költőiek és rezignáltak. Az új műsor többféle hangulatot, il­letve stílust idéz. Hol ironizál, hol dühöng, arcunkba röhög, ká­romkodik, hol meg végtelenül szomorú. Ernyedt és lendületes. Az est legszebb pillanataiban azonban ezúttal is Bereményi szerelmes dalai szólnak.
- Még nyersek a dalok, össze kell érniük. ízlelgetjük őket, és folyamatosan íródnak. Bennük vagyunk ketten a Gézával mé­lyen, ezért az előző műsoraink­hoz képest is nagyon nehéz őket énekelnem. Estéről estére belé­jük pusztulok, s ezt csak tiszta szívvel lehet csinálni - mondta Cseh Tamás koncertje előtt, aki­től megtudtuk, hogy az új dalok előreláthatólag csak a jövő év húsvétján kerülnek hanganyag formájában a közönség elé.
Addig még a dalnok Veszp­rémben, illetve környékén fel­lép majd estjével.
- ics -

NAPLÓ (Veszprémi napilap)

1996 december 7., SZOMBAT

az előadás:

1996. december 5., CSÜTÖRTÖK

Cseh Tamás és Bereményi Géza A Telehold da­lai című műsora ma 19 órai kezdettel látható a Petőfi Színházban.

Kapcsolódó tartalom