MANK ArtKert – Cseh Tamás kiállítás, 2019

Dátum 
2019. augusztus 30. péntek - 2019. szeptember 01. vasárnap
Helyszín 
Szentendre

Cseh Tamás és alkotásai

A MANK-Szentendrei Régi Művésztelep Jeges Ernő Műteremben berendezett kiállításon többek között dalokkal, fotókkal, koncertplakátokkal idéztük fel az énekest. A kiállított koncertfotó-sorozat az 1980-as évek elején, egy Katona József Színházban zajlott Frontátvonulás műsort örökített meg. Emellett megtekinthető volt egy válogatás az énekes pályafutásának különböző korszakaiból származó, eredeti koncertplakátokból.

A 60-as években képzőművésznek készülő Cseh Tamást több próbálkozás után vették fel a Képzőművészeti Főiskolára, tanár szakra, de Egerben tanárképzőn és Budapesten tanítóképzőn is diplomát szerzett. Ezalatt évekig rajztanárként dolgozott. Átfogó kiállításunk bemutatta az énekes ez idő tájt – 60-as évek vége, 70-es évek eleje – készült grafikáit (rajzokból, akvarellekből, linómetszetekből készült reprodukcióválogatás).

A kiállítás ideje alatt folyamatosan szóltak a dalok, ritkán hallott felvételek. A program részeként Kertmozi, filmvetítés volt; az énekesről készült archív felvételekből álló összeállítás Hanák Gábor munkája.