Elkezdődnek a Dal nélkül előadások

Szörényi Levente Epiphone gitárjával

Időpont

1973.
március
1.
Leírás 

Elkezdődnek a Dal nélkül előadások

1973. március elsején a Népköztársaság útja 101. szám alatt működő Huszonötödik Színházban elkezdődnek a Dal nélkül előadások, az Ad Libitum zenekarral (Kecskeméti Gábor, Márta István, Novák János) kiegészült Cseh Tamás és Bereményi Géza első műsora. 

„Úgy emlékszem, a premieren Szörényi Levente gitárját kértük el, mert az én gitáromat leszólták a Novákék, pedig az már rég nem az anyukaféle gitár volt. De Novák és Márta mondták, ez nem komoly hangszer, előbb-utóbb venned kell. Szóval a Szörényi Levente Epifon gitárján játszottam. A nagy Szörényi odaadta a gitárját az ismeretlen Cseh Tamásnak. Rendes dolog volt tőle." (Cseh Tamás a bemutatóra kapott kölcsöngitárról Bérczes László beszélgetőkönyvében)

Majd 1974. szeptember 10-én megveszi Yamaha FG 300-as életre szóló gitárját, melyet a legtöbb alkalommal használt a színpadon. A gitárt egy Budapesten megrendezett japán-hangszerkiállításon fedezte fel, majd vásárolta meg. A 7100-7300 Forint környékén mozgó hangszert részletre, OTP hitel segítségével tudta megvenni, a kezességet pedig nővére, Sári vállalta.