6. szövegrészlet

Dalszöveg 

- Ezt éneklem, Antoine. És közben nagy zaj van,  papírtrombiták. Igen. És rám dobnak egy papírcsíkot, meg rám dobnak még egyet. Ezek szerpentinek meg konfettik. Igen. Térdig állok a papírban. És odajön hozzám ő, meg ő, és ő is, és azt mondja, meg ő is azt mondja, hogy boldog új évet. Boldog új évet! Boldog új évet! Boldog új évet! Boldog új évet! És az, aki most odajön hozzám, az te vagy, Antoine, és azt súgod nekem, hogy emlékszel, amikor ezt megjósoltuk a metróállomáson?
- Igen - mondta Antoine ott a metróállomáson. - Igen Désiré. Igen. És mit tudunk majd akkor? Mi jön? Mi jön Désiré, '75-ben?
- Csak sorjában, Antoine! - mondta Désiré!
De Antoine elvesztette a fejét és kiabálni kezdett, hogy:
- Nem! Nem, máris nézel és mondod! Nézel és mondod! Mi jön '75-ben, Désiré? Mi lesz velünk '75-ben, Désiré? Mi lesz? Mi lesz?
És közben jött egy szerelvény, az ajtók kinyíltak, utasok ki, be, és Désiré egy ugrással bent termett az egyik szerelvénybe, úgy, hogy Antoine, meg az újságárusok csak nagy nehezen tudtak beoldalazva a résen utána. És ott megint elkapták, és rángatták és kiabáltak vele, hogy:
- Nézel és mondod! Nézel és mondod! Mi lesz velünk, '75-ben Désiré? Mi lesz velünk, '75-ben Désiré? Mi lesz?
És ehhez képest Désiré kerülte Antoine pillantását, és nézett lefelé, és mondta, hogy:
- Én nem tudom, nem tudom, hogy mit fogok csinálni, nem tudom, hogy mit fogok csinálni '75-ben. Rosszat, rosszat csinálok, szokás szerint valami rosszat csinálok. Én egy tömeg, tömeg tömegember. Én ezt abba akarom hagyni. Én el akarok iszkolni, én nem tudom. Nem tudom. Nem tudom. Nem tudom. Tudom, '75-ben forradalmár leszek. Te is forradalmár leszel, Antoine. '75-ben kitör a forradalom Magyarországon. Az történik Magyarországon, hogy a szociális indulat addig feszül, addig feszül a szociális indulat, míg én már az alsóbb néposztályok felől fogok számítani. Mert szociális az indulat, Antoine, és elégedetlenek az emberek. Én is elégedetlen vagyok. '75-ben vagyok. '75-ben vagyok a világ peremére szorultam, semmi szabály. Veszélyeztetett, veszélyes, kétes, szeme fényes. Fickó, csak fickó vagyok '75-ben.

Multimedia track